Ce este durerea pelvina la femei?
Durerea pelvina este durerea situata in regiunea inferioara a abdomenului. Este considerata cronica (ceea ce inseamna ca este de lunga durata) daca persista de cel putin 6 luni si nu este legata de sarcina. Tipul durerii variaza de la femeie la femeie. La unele femei, este o durere usoara care apare si trece, iar in alte cazuri durerea este constanta si severa incat afecteaza calitatea vietii.
Durerea pelvina poate proveni din organele genitale sau din alte organe din jurul pelvisului, sau poate fi psihologica.
Pelvisul este partea de jos a abdomenului. Organele din pelvis includ intestinul, vezica urinara, uterul si ovarele. Durerea pelvina inseamna de obicei durerea care porneste de la unul dintre aceste organe. In unele cazuri, durerea provine din oasele pelvine care se afla langa aceste organe sau din muschii, nervii, vasele sangvine sau articulatiile din apropiere.
Tipuri de durere pelvina la femei
Durerea pelvina poate fi clasificata in doua categorii:
- Durerea pelvina acuta – Incepe brusc intr-o perioada scurta de timp si poate dura cateva minute sau cateva zile. Poate indica o problema cu intestinul, vezica urinara sau chiar apendicele. Cauzele pot fi si boala inflamatorie pelvina, infectiile vaginale, vaginita si bolile cu transmitere sexuala.
- Durerea pelvina cronica – Poate fi constanta sau poate fi intermitenta. Durerea intermitenta are de obicei o cauza specifica unica, in timp ce durerea constanta poate fi rezultatul a mai multor probleme. Cel mai frecvent exemplu de durere pelvina cronica este dismenoreea sau crampele menstruale.
Citeste mai multe pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: BlurryMe /Shutterstock
Mi-am făcut un obicei din a spune cele mai crude adevăruri în glume și metafore. Poate că uneori acestea par a fi ascunse în spatele unei formule sofisticate, dar, în esență, sunt simple. Acest lucru este valabil...
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?